R.I.P Père Baudouin

In 2010 reisde ik door Congo voor reportages over de 50 jaar onafhankelijkheid. In Lubumbashi liep ik mee met één van de meest fascinerende mensen die ik ooit heb ontmoet. Père Baudouin Waterkeyn, broer van de ingenieur die het Atomium bouwde, was een koppige, dwarse, rebelse Witte Pater met een hart groter dan Afrika. Hij is donderdag (20 november 2014) gestorven. In Lubumbashi, tussen zijn volk. Hierbij de reportage die ik toen maakte.

 

CONGO4-P1-4

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s