Een beetje een visionair interview met Sepp Blatter uit 1998 in Sport Int’l

In tempore (non) suspecto

Dit was een interview  voor het onnavolgbare en onvolprezen Sport International, mijn beste werkgever ooit. Ik deed het samen met ons zusterblad Voetbal International, samen met Ted van Leeuwen, in Zürich. Blatter, zo hadden we gehoord, wilde zijn eigen voorzitter opvolgen en wij hoopten op bevestiging maar alle vragen daarover moesten er uit.

Let op de titel, zijn betoog, zijn vijandigheid tegenover Europa, zijn uitleg over de tv-rechten in handen van Kirch en ISL die drie jaar later allebei failliet zouden gaan wat aanleiding was voor nog meer smeergeld, en vooral dat hij begin december 1997 geen kandidaat was. Een paar maanden later zou hij zich toch verkiesbaar stellen. En hij won en bleef zeventien jaar.

Interview Blatter jan 1998

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s